Herfst Comfort Bowl
Herfstcomfort bowl Met het beste van het land, uit het bos en uit de zee Dit is typisch zo'n verwarmend gerecht wat heel toegankelijk is, makkelijk te maken, maar culinair eruit ziet. Leuk om zelf van te genieten óf te maken wanneer vrienden komen eten. Deze comfortbowl zit boordevol goede voedingsstoffen en is tegelijk een explosie van smaak. Nodig voor 4 personen: - 600 gr Gemengde paddestoelen - 300 gr boerenkool, gewassen en gedroogd - 100 gr zeekraal - 2 rode uien - 2 tenen knoflook - 1 blikje ansjovis op olijfolie - 2x2 el olijfolie - scheut glutenvrije sojasaus of coconut aminos - 350 gr haverrijst Maken : 1.
Lees meerVier de oogst taart
Appel-perenkruimeltaart Terwijl deze heerlijke taart in jouw oven staat, vult je huis zich met heerlijke herfstgeuren. Nu de regen tegen de ruiten slaat en de wind in kracht toeneemt, kom jij binnen tot rust. Over 'de oogst van rust' schreef ik deze blog. Geniet van deze gezonde taart met de opbrengst van het land. Het mooie is dat deze taart vol zit met vezels, die belangrijk zijn voor een gezonde darmwerking, stabiele bloedsuikerspiegel en een goed humeur. Een ‘geheime’ toevoeging is de pastinaak. Dat geeft de taart een heerlijke kruidige, anijsachtige smaak. Voo
Lees meerGezonde chocolade cake
Gezonde chocolade cake Vrij van gluten, zuivel en geraffineerde suiker Nodig 275 gr courgette 100 gr roomboter 3 eieren 3 el ahornsiroop 9 dadels 75 gr (glutenvrij) havermeel 55 gr amandelmeel 20 gr kokosmeel 40 gr cacao 2 el koekkruiden (of kaneel) 10 gr baking soda citroensap van 1/4 citroen snufje zout Maken: Verwarm de over voor op 175 graden Vet een cakevorm goed in met boter, leg daarna een vel bakpapier erin Doe de dadels in een bakje en laat ze weken in warm water Laat de roomboter in een pannetje op laag vuur zachtjes smelten Was de courgette goed en snij in een paar grote stukken Giet de dadels af, haal de pitjes eruit en doe de dadels in een foodprocess...
Lees meerBloemkool Venkelsoep
Bloemkool venkelsoep Nodig: 1 halve bloemkool 3 grote venkel 5 kleine scherpe uien (of 2 grote) 2 teentjes knoflook 1 liter bouillon* 400 ml bottenboullion rund* 250 gr shiitakes 2 el kokosolie of roomboter Maken: Snij de bloemkool in roosjes Halveer de venkel, haal de kern eruit. Was de 'venkeljasjes' goed en snij de groente in grove stukken Pel de ui en knoflook, snij in grove stukken Verwarm kokosolie in een pan met dikke bodem Bak de groenten kort aan, voeg de bouillonblokken en het water toe. Laat koken tot de groentes zacht zijn Verwarm in de andere pan de bottenboullion op laag vuur Verhit 1 el kokosolie of boter in een koekenpan.
Lees meerWekelijkse inspiratie?
Elke week deel ik op mijn WhatsApp kanaal informatie, tips en recepten, waarmee ik je probeer te inspireren tot een gezonde leefstijl. Wil je ook elke week dat gezonde stapje zetten? Natuurlijk kan je mij ook direct een vraag stellen.
Volg het kanaal