Bloemkool Venkelsoep
Geschreven op | Ariƫnne DoornekampBloemkool venkelsoep
Nodig:
- 1 halve bloemkool
- 3 grote venkel
- 5 kleine scherpe uien (of 2 grote)
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter bouillon*
- 400 ml bottenboullion rund*
- 250 gr shiitakes
- 2 el kokosolie of roomboter
Maken:
- Snij de bloemkool in roosjes
- Halveer de venkel, haal de kern eruit. Was de 'venkeljasjes' goed en snij de groente in grove stukken
- Pel de ui en knoflook, snij in grove stukken
- Verwarm kokosolie in een pan met dikke bodem
- Bak de groenten kort aan, voeg de bouillonblokken en het water toe. Laat koken tot de groentes zacht zijn
- Verwarm in de andere pan de bottenboullion op laag vuur
- Verhit 1 el kokosolie of boter in een koekenpan. Bak de shiitakes kort op hoog vuur aan. Bestrooi met wat met peper en zout
- Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer
- Giet de bottenboullion er later bij. Voeg nu ook de shitakes toe.
Tips:
* Gebruik bouillontabletten of bouillonpoeder zonder toegevoegde smaakversterkers en gist.
* Bottenbouillon is te koop, maar ook heel eenvoudig zelf te maken! Kijk hier voor een recept.
* Hou je niet van champignons? Dan is gebakken courgette ook heerlijk erin. Of ringetjes prei, lenteui, peterselie... Varieer lekker naar eigen inzicht!
Wekelijkse inspiratie?
Elke week deel ik op mijn WhatsApp kanaal informatie, tips en recepten, waarmee ik je probeer te inspireren tot een gezonde leefstijl. Wil je ook elke week dat gezonde stapje zetten? Natuurlijk kan je mij ook direct een vraag stellen.
Volg het kanaal