Herfst Comfort Bowl
Geschreven op | Ariënne DoornekampHerfstcomfort bowl
Met het beste van het land, uit het bos en uit de zee
Dit is typisch zo'n verwarmend gerecht wat heel toegankelijk is, makkelijk te maken, maar culinair eruit ziet. Leuk om zelf van te genieten óf te maken wanneer vrienden komen eten.
Deze comfortbowl zit boordevol goede voedingsstoffen en is tegelijk een explosie van smaak.
Nodig voor 4 personen:
- 600 gr Gemengde paddestoelen
- 300 gr boerenkool, gewassen en gedroogd
- 100 gr zeekraal
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje ansjovis op olijfolie
- 2x2 el olijfolie
- scheut glutenvrije sojasaus of coconut aminos
- 350 gr haverrijst
Maken :
1. Borstel de paddenstoelen schoon met een borsteltje of keukenpapiertje. Snij in dikke plakken. De shiitakes en zwammen kun je scheuren.
2. Pel de ui, halveer ze en snij in ringen. Pel de knoflook
3. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Bak de ansjovis hierin zachtjes aan. Doe na 1 min. de ui erbij. Bak een paar minuutjes tot de ui mooi gaat verkleuren.
4. Voeg nu de paddenstoelen toe. Knijp de teentjes knoflook erboven uit. Blijf goed roeren.
5. Controleer de zeekraal op harde stompjes aan de onderkant van de stengel. Breek deze af. Laat de zeekraal een paar min weken in koud water. Giet af en voeg toe aan de paddenstoelen en roerbak nog 2 min mee.
6. Haal het paddenstoelen mengsel uit de pan, bewaar op een bord
7. Voeg nieuwe olie toe en roerbak de boerenkool in ong. 7 min gaar, tot het slinkt. Voeg na een paar minuten een scheut sojasaus of coconut aminos toe. Verwarm op het laatste moment het paddenstoelenmengsel nog even mee.
8. Kook ondertussen de haverrijst in 10 min gaar.
9. Maak de borden mooi op: Begin met een laagje rijst, schep daarop de prachtige groentes.
Geniet ervan!
Wekelijkse inspiratie?
Elke week deel ik op mijn WhatsApp kanaal informatie, tips en recepten, waarmee ik je probeer te inspireren tot een gezonde leefstijl. Wil je ook elke week dat gezonde stapje zetten? Natuurlijk kan je mij ook direct een vraag stellen.
Volg het kanaal