Gezonde chocolade cake
Geschreven op | Ariƫnne DoornekampGezonde chocolade cake
Vrij van gluten, zuivel en geraffineerde suiker
Nodig
- 275 gr courgette
- 100 gr roomboter
- 3 eieren
- 3 el ahornsiroop
- 9 dadels
- 75 gr (glutenvrij) havermeel
- 55 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 40 gr cacao
- 2 el koekkruiden (of kaneel)
- 10 gr baking soda
- citroensap van 1/4 citroen
- snufje zout
Maken:
- Verwarm de over voor op 175 graden
- Vet een cakevorm goed in met boter, leg daarna een vel bakpapier erin
- Doe de dadels in een bakje en laat ze weken in warm water
- Laat de roomboter in een pannetje op laag vuur zachtjes smelten
- Was de courgette goed en snij in een paar grote stukken
- Giet de dadels af, haal de pitjes eruit en doe de dadels in een foodprocessor of hakmolentje. Snij daarin de dadels, samen met de courgette heel fijn
- Meng in de mixerkom de eieren, gesmolten boter, ahornsiroop , courgette en dadels door elkaar
- Weeg de droge ingrediënten af in een andere kom. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en meng kort
- Doe het beslag in de cakevorm en bak in 35-40 min in het midden van de oven gaar
- Laat de cake ong. 10 min in de vorm en daarna afkoelen op een rooster
Tip:
Extra lekker met wat (kokos)room en extra zomerfruit.
Geniet ervan!
Wekelijkse inspiratie?
Elke week deel ik op mijn WhatsApp kanaal informatie, tips en recepten, waarmee ik je probeer te inspireren tot een gezonde leefstijl. Wil je ook elke week dat gezonde stapje zetten? Natuurlijk kan je mij ook direct een vraag stellen.
Volg het kanaal        WhatsApp mij